Asakusa

Förra söndagen var vi i Asakusa, ett område i norra 'Tokyo' med en massa fina smågränder och ett stort tempelområde. Tyvärr var det största templet- Sensō-ji (inte alls Shoji!) under restaurering och helt täckt, vilket inte är någon ovanlighet här.. känns som att det är vår vanliga tur (men ja, de restaurerar väl mycket under vintern). Det fanns dock en massa annat fint att se bl.a. lite små helgedomar och tempel och man kunde fortfarande gå in och titta i templet. Sensō-ji är tydligen ett av Tokyos äldsta Buddisttempel och ett av de mest populära, bredvid tempelområdet finns också en Shinto-helgedom: Asakusa Jinja som var väldigt fin. Det var lite mindre folk kring helgedomen än kring Sensō-ji och den var mycket mindre och mer intim. Det finns också ett gammalt klocktorn där som användes i gamla Edo (Tokyo).



Det är väldigt intressant att besöka dessa ställen då det är väldigt speciellt med alla små tempel och helgedomar som ligger kring det ’stora’ templet. Dessutom är det ofta en marknadsplats på området, och vid Sensō-ji kunde man köpa en massa olika sorters mat och snacks. Det blir lite av två världar liksom. Vi köpte oss varsitt spett med banan och choklad.. gott!



Efter tempelbesöken strosade vi längs en marknadsgata som var proppfull av folk och roliga affärer, mat och annat kul. Vi hittade till ett litet kaiten-zushi ställe där vi provade en massa god sushi och fick känna oss lite världsvana då vi fick visa en engelsman bredvid oss, som hade noll koll, hur det funkade. Vi hann också med ett besök på Asahi’s (japansk ölsort) högkvarter med en varsin eftermidagsöl/drink i deras skybar. Byggnaden med den gyllene flamman är ökänd här i Tokyo och kallas ’the golden turd’.* Vi hade grym utsikt över Tokyo, en lite annorlunda vy mot den vi fick från Tokyo Tower då Asakusa ligger mer norrut. Just nu håller de också på att bygga Tokyo Sky Tree, ett 'tv-torn' som ska bli ca 630m högt, men än så länge är det inte så högt (bilden längst till vänster). Utanför lyckades vi ta några bilder på en uppklädd japanska som poserade, med en samling män som stod runt och fotade.

(Bilden till höger förställer Himiko- en av sightseeingbåtarna som går från Asakusa till Tokyos hamn. Ritad av Leiji Matsumoto, en känd manga och anime-tecknare. Ja, vi ska absolut åka med!)



Uppdateringen fortsätter...* //Johanna & Kai
1 pappa:

skriven

Hej

Skoj att ni uppdaterat bloggen samt ett stort tack för fina bilder...



Vi hörs

Mvh

Mikael

2 Mammi:

skriven

Oj så kul att följa er resa.... just nu är det nästan 20 minusgrader uppe i Piteå... där vi är... åker hemåt i morgon... sen får vi se om Caroline har hunnit hem från Tyskland annars får vi läman till farfar

3 systeryster:

skriven

fina bilder och kul att höra från er. saknaer er massor! puss

Kommentera här:

Web Analytics