Eftermiddag i Asakusa

 
 
Efter besöket i Tokyo Sky Tree tog vi oss över Sumidafloden och spenderade eftermiddagen i Asakusa. Under 1900-talet var området det ledande nöjesdistriktet i Tokyo och nu är det en fin blandning av gammalt och nytt. 
 
 
Vill man åka riksha så är Asakusa ett bra ställe att besöka.
 
 
Det blev sen lunch på ett trevligt ställe med kaitenzushi, där vi faktiskt åt redan 2010. Bredvid oss satt en svensk kille som var i Tokyo med sina föräldrar, vilket var trevligt! Vi fick hjälpa dem att beställa direkt av kocken, alltid kul att kunna guida eller hjälpa andra. (^__^)y
 
 
 
 
 
 
Efter en massa god sushi tog vi oss till Kappabashi- ett område (eller specifikt en gata) specialiserat på husgeråd, porslin, knivar m.m. Även allt som kan tänkas behövas i en restaurang, exempelvis inredning, kockkläder, skyltar och typiska matmodeller av plast, s.k. sampuru (sample) som finns utanför många restauranger för att visa vad man serverar här i Japan.
 
 
 
 
Min favoritaffär för porslin, här finns allt! 
 
 
Framåt kvällen tog vi oss till området kring Sensō-ji, det stora Buddhisttemplet i Asakusa. Framför tempelområdet ligger Nakamise-dōri,  en lång butiksgata med en massa fina prylar och souvenirer.  
 
 
 
  
 
 
 
Ska ni till Japan och Tokyo så tycker jag absolut att ni bör besöka Asakusa!
 

1 Milla :

skriven

Måste nog åka dit någon dag! Ser ut att vara så fint och mysigt :)

Svar: Åh, absolut!
Johanna

2 Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥:

skriven

Alltså fan vad roligt! Jag vill åka och hälsa på min släkting som bor i Japan ett år, hade varit jävligt kul om det blev av =^__^= (och så en fin kattsmiley för det passar på din blogg) puss!

Svar: Åh det låter ju som en bra idé! Billgrens åka dit en längre tid igen, får se när det kan bli av.
Kul att du hittat hit och kommenterar! (får man fråga hur du hittade bloggen? *nyfiken)
Hihi söt! (^~^)y
Johanna

Kommentera här:

Web Analytics