Framme i Tokyo!

Nu är vi framme och har spenderat vår första dag i Tokyo! Trots flygtid på endast ca 10 timmar (vi flög direkt från Köpenhamn) så är vi väldigt sega, men har lyckats hålla igång under dagen. Jet lag är inte att leka med alltså... 
 
 
 Sushi i Akasaka, 16 bitar tack! 
 
Det första vi gjorde (efter att ha lämnat väskorna på hotellet) var såklart att äta lite sushi! Vi bor i Akasaka denna resa och vi hittade massor av lockande matställen i närområdet, bland annat en väldigt trevlig sushi-bar med luncherbjudande! Överlag så är lunchpriserna på mat mycket billigare än under kvällstid, så man kan komma undan riktigt billigt trots tjusig restaurang! Ett tips om ni ska till Tokyo och, som jag, älskar mat! 
 
 
 Shibuya crossing och Hikarie 
 
Efter sushi och en tur till Tokyo Midtown (där de haft en stor sakura-festival, som nu tyvärr redan var stängd pga. överblommade körsbärsblomsträd) tog vi oss till Shibuya för lite arkadspel och mat och dryck på izakaya! Nu är vi tillbaka på hotellet och ska sova, Tokyo ligger för övrigt 7 timmar före svensk tid. Godnatt från Japan!

1 linnea:

skriven

Trevligt med sushistart, så vet ni att ni är i.japan :) äter ni bägge fisk? Åt ni med händerna förresten? Har inte gjort det någon gång här men det ska väl vara ok :) Finns det något i akasaka som är värt att se? Igår gick vi traskade vi till shimokitasawa (?), var trevligt! Idag blev det en lugn tur till shibuya, hittade faktiskt en vegansk restaurang som vi åt middag på, inte så vanligt :)

Svar: Eller hur?! Ne inget handätande faktiskt, men visst är det fritt fram här!
Hmm, gillade området runt där vi bor men inga super bra sevärdheter tror jag.. är ju i närheten av Roppongi, som kan va kul om man aldrig varit där (funderar på "art night" som är ikväll på Mori Art Museum).

Åh, tar gärna emot tips om veganska/vego-ställen! Det är ju i regel svårt med veg här (om man inte äter "tempelmat"), spec. då det mesta innehåller dashi.
Var bor ni? (antar att du bor hos din kille?)
Idag blir det Asakusa och bågskyttsfestival för oss. Verkade lite kul!
Johanna

Kommentera här:

Web Analytics