Temakizushi
Förra fredagen blev det sushi till middag, vi hämtade take away från vårt närmaste ställe och det var riktigt gott! Sushi-suget stillades dock inte särskilt länge, och redan kvällen efter blev sushi-middag igen. Vi fixade ihop alla ingredienser och njöt av temaki.
Temakizushi är "handrullar" (te = hand, maki = rulle), små eller stora strutar av nori som man fyller med sushi-ris, grönsaker, fisk, skaldjur eller annat gott. Man kan kalla det Japans svar på tacos, man plockar ihop sina egna temaki och man kan då välja exakt vad man vill ha i. Det är också lätt att förbereda för många och förberedelserna går relativt snabbt!
Vi hade gurka, paprika, fint strimlad purjolök (vi hade ingen salladslök), machésallad, tamagoyaki, marinerad tofu och lax (till mig!). Och så sushi-ris, nori, wasabi, japansk majonäs och soja så klart! När man rullat ihop sin strut så häller man i lite soja (om man nu gillar det) och sen äter man den direkt. Supersmarrigt i och med att norin håller sig krispig och frasig.
~ Kai fixar en temaki ~
~ ingredienser och lilla sojapingvinen ~ Färdigt! (ja, ok det är inte samma som på förra bilden) ~
Det kan bli lite kladdigt och rörigt (precis som med tacos) men är väldigt enkelt om man är flera och mycket mer socialt än att stå och förbereda alla sushi-bitar innan middagen, och väldigt gott! Så testa detta!
~ gurka, lax, tamagoyaki, machésallad! ~ "ta en bild på mig också"- väldigt nöjd med min temaki ~