Starbucks galna drycker i Japan

Nästan varje gång jag passerar eller går in på ett Starbucks här i Japan har en de ny säsongsdryck eller specialgrej på menyn. Här är det överlag väldigt stort med "limited edition" och varför skulle det inte gälla även kaffedrycker? Oftast säljs säsongsdryckerna som både latte (varm) och frappe (kall), ibland med te-bas och ibland säljs även specialdesserter. Den gemensamma nämnaren (förutom att de oftast är söta och dyra) är att de säljs under ganska begräsnad tid. 
 
Här nedan är några skyltar som jag stött på det senaste året, och jag har garanterat missat några. Sakura Blossom Cream, Chocolatey Banana Cocoa, American Cherry Pie Frappuccino, Nectarine Peach Cream Tea, Strawberries and Cream Frappuccino, Classic Tea Cream Frappuccino. 
 
 
Den mest hypade av alla Starbucks säsongsdrycker måste väl ändå vara deras sakura latte? Konstigt nog brukar de släppas redan i början av mars och säljs oftast bara under 2-3 veckor, vilket gör att de inte längre säljs när det väl är dags för körsbärsblomning. I år såldes Sakura Blossom Cream (Latte och Frappuccino) med krispig arare (vetepuffar, som jag fick be att de uteslöt). Tidigare år har sakura-dryckerna innehållit bland annat jordgubb, choklad eller kolasås. 
 
Jag har inte provat alla, men en hel del. Chocolatey Banana Cocoa såg supergod ut men jag provade aldrig. Nectarine Peach Cream Tea och Frappuccino såg galet goda ut men jag hann inte smaka den heller. Classic Tea Cream Frappuccino säljs just nu (samtidigt som jordgubbsfrappen) och jag som älskar te har varit sugen på att prova. Men jag är inget för sötning i te, annat än mjölk, så tror inte jag skulle gilla den. Vi får se om jag testar. 
 
Här kommer de som jag testat det senaste året.
 
 
Sakura Blossom Cream Frappuccino & Sakura Blossom Cream Latte. Årets sakura-drycker var väldigt fina, men väl söta för min smak. Funkade bäst som frappuccino i och med att den var så söt, då blev det mer som en milkshake. God, men framförallt instagramvänlig.  
 
 
En typ av Sakura Latte med hallon såldes även på vissa kombinis (convenience stores). Glas, muggar och termosar med sakura-design brukar också finnas, jag köpte flaskan högst upp till höger och har en termos med sakura på från 2011. 
 
 
Caramel Frappucino, inte en säsongsdryck men ändå sjukt god! Finns på Starbucks standardmeny och är värd att testa. Sitter på riktigt just nu på Starbucks med en sån här, smarr! Finns denna i Sverige?
 
 
American Cherry Pie Frappe, den näst nyaste av säsongsdryckerna, blev en stor hit. Jag kunde inte prova pga. pajskalet och krisp, men Kai gillade den. Lite i dyraste laget dock, men väldigt kul!
 
Den senaste säsongsdrycken testade vi förra veckan- Strawberry Cream Frappuccino. Jordgubbsässongen är nästan slut nu i Japan så kanske tänkte Starbucks att detta är sista chansen att smaka jordgubbar. Ganska söt men också lite fräsch. Vi tog det som efterrätt och då var den perfekt, som en glass med jordgubbar. Mmm!
 
 
Har man tur, alternativ sitter kvar på caféet länge, får man ibland en liten provmugg med någon ny dryck som de "gör reklam för". Jag har fått prova Cherry Pie (utan paj) och Sakura Frappuccino.
 
Vilken säsongsdryck hade ni helst provat? Kanske har ni redan testat? 
 
- translation -
Seasonal drinks at Starbucks in Japan are the best! Sakura Latte, American Cherry Pie Frappuccino etc.
 
Web Analytics