Öppettider i Tokyo

I Tokyo kan man få i princip vad som helst, oavsett tid på dygnet. Kombinis (convenient stores) är öppna dygnet runt och du kan få take-out av alla de slag även kl. 04.00. Även i vår lilla 'förort' Shin Matsudo är vissa ställen alltid öppna, som 7/11 och ett väldigt trevlig bento-ställe. En sûpâ (dvs. supermarket) är till och öppen till 26...

Här handlar vi, om 26:00 står för 02:00 är oklart, men de har haft öppet efter kl. 01.

 

Det man dock inte kan göra dygnet runt här är att ta sig hem. Tunnelbanan slutar nämligen att gå kring kl. 24. Detta är något som vi tycker är helt ofattbart då de flesta småstäder i Sverige har bussar som går fram till 24. Man kan ju tänka sig att det, som i Sverige, skulle vara bättre kommunikationer (tidsmässigt) under helgkvällar, men Nej- då slutar tunnelbanan att gå ännu tidigare... visst man kan ta taxi, men för att ta oss hem från centrala Tokyo får vi punga ut minst 10 000 yen (Motsvarande 850:-) och det gör vi inte igen. (Ja, det har hänt en gång)

 

Missar man sista tåget får man försöka hitta något internet/manga-cafe eller ett kapselhotell.. om man inte, som vi gjort ett par gånger, bestämt sig för att klubba fram tills första tåget går (kring kl. 05).

 

//Johanna & Kai

1 syster:

skriven

skönt med öppna butiker inte som i piteå alltså puss

2 Anonym:

skriven

grejen med att de slutar att gå vid 24.00 är ju för att affärsmännen inte ska stanna ute på stan och dricka hela natten:P

3 Alexandra:

skriven

alltså 7/11 utanför mitt lilla rum har sin busy hour vid typ 01.00 när tbanan kommer för sista gången. jättelång kö och alla ser galet ofräscha ut. :)

funkar det här btw, lämnar aldrig kommentarer annars?

4 Johanna:

skriven

Alexandra: funkar väldigt bra! Ja, det är lite samma här tror jag..*



Anonym: Jo, fast då stannar de ju ute till morgonen istället.. eller är packade redan vid kl.17, så njaa.. tycker inte det är ett så bra system ändå.

5 Johanna (din systers granne):

skriven

Vad roligt att du kollar min blogg! Har läst din några gånger också. Ni verkar ha det superbra i Tokyo, fasen vad jag är avundsjuk! Hur länge skulle ni stanna?

6 Johanna (din systers granne):

skriven

Joooo det har hon nog nämt! Tror jag, haha. Kanske att du hittar dig ett superobjektiv till ett bra pris, det verkar ju vara ganska bra priser för oss svenskar i Tokyo, va?

7 Johanna (din systers granne):

skriven

Hahaha, det var väldigt sent! Ibland blir man liksom uppe för länge, ha det bra! :)

8 a:

skriven

hehe coolt xD

9 Daniel:

skriven

Hejsan! Fin blogg du har :) allt bra ? :)

10 a:

skriven

aa, det va första gången hihih :D

11 Daniel:

skriven

Jaha ok, tack! :)

Kommentera här:

Web Analytics