Vegansk donburi

Här kommer ett supernabbt recept på en grymt god donburi jag lagade förra veckan. Allra godast blir det med japanskt (rundkornigt, lite klibbigt) ris, men det funkar också med jasminris.
 
 
Min donburi går superlätt och snabbt att göra, är helt vegansk och supersmarrig!
 
Vegansk donburi, 2 port.
 
Aubergine
Böngroddar (helst färska!)
Enokisvamp (finns ofta på asienlivs, kan bytas ut mot lite fint strimlad/skivad champinjon)
Salladslök
Sesamfröolja
Rostade sesamfrön
Japansk soja
 
Skär 1 stor (eller två små) aubergine i ca 1 cm tjocka "halvmånar" och stek i matolja + lite sesamfröolja. Slå på en ca 1 dl vatten och 2 msk japansk soja och låt koka in på medelvärme. Skölj 150g färska böngroddar (eller ca 1/2 burk) och skär enokisvampen (ca 1,5 dl) på mitten. Tillsätt till auberginen och låt bli mjukt, tillsätt lite mer vatten om det kokar torrt. Smaka av med lite mer soja, 1 msk rostade sesamfrön, 1/2 strimlad salladslök. Klart!

Servera i en skål med kokt japanskt ris i botten.
 
 
Fler recept på olika sorters don hittar du här & här
 
- translation -
A super quick and easy vegan donburi recipe, with aubergine/eggplant, beansprouts and enoki mushrooms.
 
Web Analytics