Japanska smaker
Igår gjorde jag en jättegod wok till middag och tänkte dela med mig av receptet. Rätten är väldigt enkel och består av 5 ingredienser. Quornfilé, vitkål, vitlök, japansk soja och olja. Jag älskar kål och japansk soja och detta var en perfekt kombination. Jag kunde inte hålla mig, utan gjorde woken även till lunch idag.
För 2 personer:
Tina quornfiléer (3-4 st) och strimla vitkål (ca 1 liter strimlad kål behövs). Hetta upp lite olja i en wok och pressa i vitlök (1 klyfta, receptet innehåller dock totalt 2 vitlöksklyftor). Woka vitkålen tills den börjar bli mjuk. Dela quornfiléerna i mindre bitar och tillsätt dessa till woken, tillsätt också lite mer vitlök (1 klyfta). Fortsätt att woka i någon minut och tillsätt sedan japansk soja (ca 3-5 msk. beroende på tycke och smak). Låt sojan 'koka in' under 1 minut.
Färdigt!
Servera med kokt jasminris och gärna lite misosoppa. Rätten kan också serveras med andra smårätter (antingen samma mängd till fler personer eller i mindre mängd för 2 personer). Jättegott, jag hoppas att ni testar detta receptet!