En dag på Odaiba

 
 
Under vår första vecka i Tokyo tog vi monorailen ut till Odaiba, en konstgjord ö som ligger i Tokyo-sundet, för att gå på museum och i köpcentrum.
 
 
 
Vi besökte Miraikan (National Museum of Emerging Science and Innovation) där vi träffade robotsälen och den världskända roboten ASIMO.
 
 
 
Utställningarna kretsar kring framtiden och Miraikan betyder helt enkelt "framtidsmuseum". Förutom robotar fanns även olika typer av uppfinningar, kommunikation, medier och så en stor interaktiv jordglob som var riktigt häftig!
 
 
 
 
Just när vi var där råkade det vara vernissage för en utställning om svenska innovationer, så vi fick oss en liten pratstund med en utställare som hade pusslat ihop google maps och en träningscykel. Det var en väldigt surrealistisk känsla att vara i Tokyo men samtidigt cykla omkring hemma på mina föräldrars gata, haha! Just denna uppfinning var till hjälp för bland annat alzheimerspatienter.
 
 
Efter Miraikan tog vi oss till ett relativt nybyggt köpcentrum och utanför stötte vi på Gundam!
 
 
Vid vårt tidigare Tokyo-besök 2011 och när vi pluggade i Japan 2010 så missade vi denna gigantiska staty, som var på vift någon annanstans. Men nu fick vi äntligen se den, och ja den var imponerande! 
 
 
Sen strosade vi runt lite och tittade på utsikten, väldigt fint att se Tokyo från "den andra" sidan. 
 
 
 
 
 
Vi avslutade dagen med en massa god sushi på ett lite tjusigare ställe, där vi satt vid bardisken och beställde direkt av kocken. Så väldigt gott och trevlig. Det är helt galet hur skickliga de är, sushi-kockarna i Japan
 
 
 
 
Mer från Odaiba från 2010 finns här.
 

Kommentera här:

Web Analytics