Min sushi-sommar
Det verkar ju vara standard att visa upp vad man gjort under sommarmånaderna, åtminstone på de bloggar jag läser. Eftersom jag jobbat (och inte gjort något jätterevolutionerande) och detta faktiskt är en blogg dedikerad till min förkärlek för Japan så tänkte jag dela med mig av min sommar, i form av mina sushi-intag.
Det har inte blivit lika mycket sushi som jag önskat, men jag har fått prova en del nya ställen och såklart också lyckats få i mig en del 'annan' japansk eller Japan-inspirerad mat.
Började min sushi-sommar med ytterligare ett besök på Khoki Sushi, kaitenzushi-stället i Göteborg som jag kommer att sakna! Fick 'hjälpa' en Stockholmsfamilj med vad de beställt och åt själv en massa goda bitar från rullbandet. Mmmm... (bilderna är tyvärr från ett tidigare besök)
Åkte hem till Norrköping för att umgås med lillebror och då blev det självklart ett besök på bästa Kimono Sushi. 12 underbara bitar och väldigt goda pickles.
Vi flyttade ned till Helsingborg i juli, så det blev besök på Sunshine Sushi inte långt från där vi bor. Sesamfrön över alla bitar var dock ingen hit (brukar man inte få välja det själv?), men sushin var god och soppan riktig bra!
Take away-lunch i ute i solen, från Kyoto Sushi. Kappa-makin var det godaste, tyvärr blev vi besvikna. Futomaki-bitarna (de tjocka rullarna) var inte bra, och mest en massa ris. Dessutom var de väldigt krångliga när vi ville ändra vår beställning (det vegetarisk utbudet var inte så kul).
Ytterligare en take away, 12 fina bitar från Zakura Sushi. Favoriten kappa-maki (gurkmaki) och andra hosomaki (smala rullar med en ingrediens) är populärt här i söder. Tyvärr var misosoppan slut så det fick bli wakame-goma (sjögrässallad) som var mycket god!
Jag har faktiskt inte gjort sushi själv en enda gång i sommar. Packning, flytt och jobb har tagit upp all tid (missförstå mig inte, det har varit jättekul och massa nytt, men man har ju inte ork till allt som ni märkt på min frånvaro här på bloggen). Nu längtar jag efter att få fixa en sushi-middag i nya lägenheten!
Annat jag ätit i sommar.
Wokad tofu med grönsaker, hemmagjort såklart.
Glutenfri vegetarisk ramen, supergott och enkelt! (Recept kommer)
Yakiniku på Ichiban. Maten var jättegod men servicen usel (vi var där under Helsingborgsfestivalen så det var mycket folk och stressigt, men ändå!) Blir fler besök och recension på bloggen senare.
Donburi med aubergine och tamagoyaki. Picklad gurka och 'corn bata' (corn butter) som tillbehör.
Avslutar med en bild på en söt bento (lunchbox) jag gjorde till Kai en dag. Samma ingredienser som i donburi'n ovan + en söt panda, soya-fisk och paprika-sakura.
Vad har ni ätit i sommar?